• Robberechts is een familiebedrijf sinds 1880
  • Gestart met brandkasten
  • Kantoormeubelen sinds 1948
  • 5de generatie aan het roer

Van brandkasten tot kantoormeubelen

Robberechts is een familiebedrijf opgestart in 1880 door Alfons Robberechts. Hij begon in het centrum van Turnhout met de productie van brandkasten. Hij nam toen al deel aan belangrijke internationale handelsbeurzen in o.a. Parijs. De zaak ging over van generatie op generatie en vlak na de tweede wereldoorlog breidde Robberechts de productie uit met kantoormeubilair.

Albert Robberechts (inmiddels de derde generatie) besliste in 1948 een nieuwe vestiging op te richten. Zo trok Robberechts naar Beerse om een uitgebreider, vooruitstrevend gamma aan te kunnen bieden. Het bleek een succes. Zo werd er een nieuwe start genomen met kwaliteitsvolle, stevige, stalen kantoormeubilair. Het zou een heel nieuw begin betekenen.

In 1983 richten Yves Robberechts en Karin Verbeeck (de vierde generatie) een volledig nieuwe vestiging op, terug in Turnhout, waar het allemaal was begonnen.
Er volgde een periode van verjonging en vernieuwing. Wat weer een succesverhaal bleek, want amper 4 jaar nadien verhuisde de fabriek naar een nieuw pand in de Steenweg op Gierle.

Robberechts zoals we het nu kennen

2000 was opnieuw een spiljaar. De aankoop van het terrein in de Slachthuisstraat maakte een nieuwe grote uitbreiding mogelijk, ditmaal tot 45 000 m², fabriek en kantoren. In 2002 is de eigenlijke verhuis en dan 10 jaar later staat de 5de generatie klaar om het roer over te nemen. In deze nieuwe bouw is ook bewust gekozen om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van technieken die het milieu zo min mogelijk belasten. Wil u hier meer over weten?

Onder leiding van Olivier Robberechts nemen we definitief afscheid van de brandkasten. We maken nu ruimte voor softseating en evolueren mee met het nieuwe werken.
Door investeringen in nieuwe machines en technologieën wordt zo de toekomst van Robberechts verzekerd.