Onze softtouch gemelamineerde platen hebben door hun sterke, hygiënische en dichte oppervlakken geen speciaal onderhoud nodig. De oppervlakken zijn over het algemeen gemakkelijk te reinigen.

Aanbevolen reinigingstoepassingen bij verschillende vervuilingsgraden:

LICHTE, RECENTE VERVUILING

Reinig met een papieren doek, met zachte, propere doekjes (droog/vochtig) of met een spons. Als u de platen nat reinigt, moet u ze daarna met absorberend keukenpapier of een microvezeldoek droogwrijven.

Voorkomen van strepen

Strepen ontstaan dikwijls door te reinigen met organische oplosmiddelen, koud water en meermaals gebruikte doeken of zeemlappen.

Om vlekken of strepen bij het reinigen te vermijden is het raadzaam nog eens met een doek met warm water over het oppervlak te gaan en daarna droog te wrijven met keukenpapier of een microvezeldoek.

NORMALE VERVUILING – LANGERE INWERKTIJD

Reinig met warm water, een propere poetsdoek of microvezeldoek, een zachte spons of zachte borstel. Gebruik vrij in de handel verkrijgbare schoonmaakproducten, groene of huishoudzeep, zonder schurende bestanddelen. Veeg het oppervlak vervolgens af met proper water en verwijder het resterende reinigingsmiddel helemaal om strepen te voorkomen. Wrijf het oppervlak daarna droog met schone poetsdoeken of keukenpapier.

Reinigingsmiddelen die u in geen geval mag gebruiken, zijn:

  • Schurende middelen (schuurpoeder, schuursponsen, staalwol)
  • Polijstmiddelen, wasmiddelen, meubelreinigers, bleekmiddelen
  • Reinigingsmiddelen met sterke zuren en sterke zouten
  • Stoomreinigers

ONDERHOUDS- EN GEBRUIKSAANWIJZING VOOR MATTE OPPERVLAKKEN ZOALS ST9

Bij oppervlakken in matte uitvoering gaat het om een uitvoering die er zo natuurlijk mogelijk uitziet en aanvoelt. Het oppervlak heeft dan de uitstraling van een massief houten oppervlak in geoliede of mat gelakte uitvoering. Net zoals bij hoogglansoppervlakken of oppervlakken uit massief hout moet u bij het onderhoud van die matte oppervlakken met een aantal dingen rekening houden.

In principe kunnen, net zoals bij andere kunststofoppervlakken, normale vuilresten zonder problemen worden verwijderd.

Belangrijk is dat u hierbij altijd een vochtige doek gebruikt. U mag in geen geval bijtende schuurmiddelen/-poeder, staalwol, polijstmiddelen, wasmiddelen, meubelreinigers, bleekmiddelen, reinigingsmiddelen met sterke zuren of stoomreinigers gebruiken!

De reden hiervoor is dat deze middelen, net als te ruwe doeken of schuursponzen, blijvende glanssporen of glansplekken veroorzaken als u te hard wrijft of schuurt, wat betekent dat het oppervlak onherroepelijk is beschadigd.

Vetresten moeten zo snel mogelijk verwijderd worden, omdat een te lange inwerking ook tot een beschadiging van het oppervlak kan leiden.

AANWIJZINGEN VOOR REINIGEN VAN DIEPE STRUCTUREN ZOALS ST22

Het diepe oppervlak van structuren zoals de ST22 Mineral lijken gevoeliger te zijn voor vervuiling en beschadiging van het oppervlak. Dit gevoel is echter subjectief want labotests hebben uitgewezen dat deze structuur dezelfde gewoonlijk hoge weerstandsgraad zoals bij alle EURODEKOR gemelamineerde platen vertoont.

Het reinigen kan gebeuren op dezelfde manier als hierboven beschreven. Het poetsdoek moet wél in de richting van de nerf gebruikt worden. Deze informatie wordt bevestigd door de ervaringen opgedaan bij het gebruik als frontpaneel. Zelfs in combinatie met zeer lichte decoren laat de ST22 zich probleemlos reinigen.