Wij houden rekening met de toekomst en ons milieu.
Om schadelijke effecten voor het milieu zo veel mogelijk te beperken trachten we ons steeds te verbeteren.

  • Al onze poeders zijn recycleerbare poeders.
  • Door te werken met spuitrobotten in een nieuwe omgeving, hebben wij retouches kunnen terugbrengen van 5% naar 0.3%.
  • Onze mensen hebben een opleiding “ecolizer” van de Vlaamse regering gevolgd
  • In de voorbehandeling scheiden wij de olie van het water, zodat wij het water 6 maanden in plaats van 3 weken kunnen gebruiken.
  • Voor het water in de riolering wordt gelaten, wordt het behandeld waardoor de verontreiniging tot bijna nul is herleid.
  • Momenteel werken wij aan een nieuw procédé voor het hergebruik van dit water om zo een gesloten systeem te kunnen realiseren.
  • Recuperatie van warme lucht (ovens) voor verwarming van het atelier.

Samen met onze leveranciers proberen wij de hoeveelheid aan verpakking zo veel mogelijk te verminderen. De rolluiken worden verpakt in demonteerbare bakken om zo de hoeveelheid verpakking te reduceren, de coils worden geplaatst in profielen en maken het gebruik van paletten overbodig. Onze poeders komen toe in bakken van 400 kg. Intern stockeren wij onze halfafgewerkte producten in metalen bakken.

Over het gelakt staal

Het spuitproces is een droog proces, zonder het gebruik van solventen. Het poeder dat naast de goederen valt (overspray), wordt opgezogen en terug in circulatie gebracht met behulp van een cycloon. Er is geen emissie. Bovendien is door dit uiterst moderne procédé het verbruik van kleurstof per gelakte vierkante meter gevoelig lager in vergelijking met het lakken met vloeibare stoffen die solventen bevatten.

Over ons kunststof

Alle onderdelen uit kunststof die wij gebruiken zijn van thermoplast (smelten wanneer ze worden verhit en kunnen dus worden gerecycleerd). Bij alle onderdelen bevindt de kunststof zich aan de oppervlakte : PVC, PP (polypropylène), PA (polyamide), PS (polystyrène).

Over de Ecolizer opleiding

Onze mensen hebben een opleiding “ecolizer” van de Vlaamse regering gevolgd, om de invloed van ons productieproces op het milieu te kunnen analyseren, de grondstoffen, enz. Deze oefening werd toegepast op onze rolluikkasten.