ROBBERECHTS

FABRIKANT SINDS 1880

Duurzaamheid | milieu
Duurzaamheid | milieu

ONZE GESCHIEDENIS

1880

Alphonse Robberechts start in Turnhout met een atelier waar hij brandkasten maakt. Met paard en kar trekt hij naar Parijs om er aan tentoonstellingen deel te nemen en zijn producten te promoten. Arthur Robberechts zet zijn activiteiten verder.

1948

Albert Robberechts richt een nieuwe vestiging op in Beerse en breidt het gamma uit met stevig, kwaliteitsvol kantoormeubilair, vooral bestemd voor de Belgische overheid.

1983

Yves Robberechts en Karin Verbeeck bouwen in Turnhout een nieuwe vestiging. Zij moderniseren het machinepark, werken samen met designers en lanceren nieuwe gamma’s.

1987

Verhuis naar een nog groter pand op de Steenweg op Gierle in Turnhout. De fabriek telt 150 werknemers en beslaat een oppervlakte van 23.000 m².

Eind jaren ‘90

Om aan de toenemende binnen- en buitenlandse vraag te voldoen, besluiten de aandeelhouders om in de industriezone van Turnhout een ultramoderne fabriek te bouwen met een oppervlakte van 43.000 m² voor productie, opslag, toonzaal en kantoren.

2002

Groep Robberechts neemt de nieuwe fabriek in gebruik en kan hier nieuwe commerciële initiatieven nemen en zijn afzetgebied verruimen naar heel West-Europa.

2010

Olivier Robberechts treedt aan als bestuurder.
Hij neemt afscheid van de brandkasten en verlegt de focus van massaproductie naar stukproductie.

2014

Door de digitalisering die zich meer en meer opdringt, waardoor de vraag naar opbergkasten fors verminderd is, wordt er beslist om te investeren in de productie van eigen bureauframes.

2018

Een verdere digitalisering wordt gerealiseerd door de implementatie van een nieuw ERP-pakket, waarbij een shopfloor- en een warehousemodule in bedrijf worden genomen. Dit is een grote stap naar de digitale fabriek volgens Industrie 4.0.

2024

Robberechts en Pami, twee van de grootste aanbieders van kantoormeubilair in België, fuseren. Door nauwer samen te werken, willen ze in een uitdagende economische context hun lokale marktpositie verder versterken en internationaal groeien.  Lees meer >>

WIJ ZIJN EEN BETROUWBARE VERDELER MET VÉÉL ERVARING
CONTACTEER ONS