Robberechts

Onze leuze is: Kwaliteit wint altijd !

WE LISTEN
WE DESIGN
WE DEVELOP
WE MANUFACTURE
WE DELIVER

WE ARE ROBBERECHTS

DUURZAAM PRODUCEREN

Groep Robberechts nv is een metaalverwerkend familiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren en verhandelen van eigentijds kantoormeubilair. Dit doen we met oog op mens en milieu.

Wij produceren:

  • Algemene opbergmeubelen: rolluikkasten, schuifdeurkasten
  • Individuele opbergmeubelen: ladeblokken, towers
  • Bureauprogramma’s: 4-pootstafels, zit-sta-oplossingen, vergadermeubilair, directiemeubilair
  • Handelsgoederen: soft seating, bureaustoelen, scheidingswanden, elektrificatie.

De limieten van onze exploitatie- en milieuvergunning bewaken we streng. Vanuit de Nederlandse markt krijgen we meer en meer lastenboeken waar circulariteit in wordt verwerkt. We zullen hier in de toekomst steeds meer rekening mee moeten houden. Bekijk onze keurmerken.

Duurzaamheid binnen Robberechts
Duurzaamheid | milieu
Geschiedenis

ONZE GESCHIEDENIS

1880 : Alphonse Robberechts start in Turnhout met een atelier waar hij brandkasten maakt. Met paard en kar trekt hij naar Parijs om er aan tentoonstellingen deel te nemen en zijn producten te promoten. Arthur Robberechts zet zijn activiteiten verder.

1948 : Albert Robberechts richt een nieuwe vestiging op in Beerse en breidt het gamma uit met stevig, kwaliteitsvol kantoormeubilair, vooral bestemd voor de Belgische overheid.

1983 : Yves Robberechts en Karin Verbeeck bouwen in Turnhout een nieuwe vestiging. Zij moderniseren het machinepark, werken samen met designers en lanceren nieuwe gamma’s.

1987 : Verhuis naar een nog groter pand op de Steenweg op Gierle in Turnhout. De fabriek telt 150 werknemers en beslaat een oppervlakte van 23.000 m².

Eind jaren ‘90 : Om aan de toenemende binnen- en buitenlandse vraag te voldoen, besluiten de aandeelhouders om in de industriezone van Turnhout een ultramoderne fabriek te bouwen met een oppervlakte van 43.000 m² voor productie, opslag, toonzaal en kantoren.

Lees meer

MODERNE FABRIKANT

Wij blijven innoveren en investeren.

In 2018 werd bovendien gestart met de omschakeling naar LED voor de algemene verlichting in het magazijn. In 2019 werd de productie hall voorzien van LED verlichting.

We investeerden tevens in de beveiliging en de snelheid van ons digitale netwerk. Voor een betrouwbare IT-infrastructuur vervangen we regelmatig pc’s, printers etc. Tevens werd in 2019 onze servers en storage vernieuwd. Onze telefooncentrale maakte plaats voor een VOIP-systeem (Voice over IP). Qua ERP*-systeem stapten we over van Microsoft Dynamics AX 4.0 naar AX 2012.

Behalve om het machinepark performant te houden, doen we ook inspanningen om nog veiliger en ergonomischer te werken en onze milieuprestaties te verbeteren.

Duurzaamheid | milieu
Duurzaamheid | milieu

ONZE PRODUCTEN

Wij produceren onze meubels met oog op de toekomst, zowel de kwaliteit als de duurzame productie van onze meubelen is voor ons van groot belang.

Bij de zit-sta bureaus passen we een energiezuinige techniek toe, zodat ze verstelbaar zijn met een minimum aan elektriciteitsverbruik. Door een optimale dienst na verkoop zorgen we ervoor dat onze klanten jarenlang gebruiksgemak genieten.

Zo trachten wij onze producten steeds te verbeteren op duurzaam niveau. Met oog op de toekomst volgen wij ook steeds de trends en zo zetten wij vandaag meer dan ooit ons beste beentje voor met: zit-sta meubelen, kleine geïntegreerde archivering met T-wood of open rekken in ons Stan gamma.

Op het einde van onze meubels kunnen zij volledig gedementeerd worden. Zo zijn onze producten de grondstoffen voor morgen waardoor afval niet meer bestaat.

BEKIJK ONZE PRODUCTGAMMA’S

ALGEMENE DOCUMENTEN

ISO 14001

ISO 14001 (NL)
ISO 14001 (FR)
ISO 14001 (EN)

ISO 9001

ISO 9001 (NL)