Robberechts

Onze leuze is: Kwaliteit wint altijd !

DUURZAAM PRODUCEREN

Groep Robberechts nv is een metaalverwerkend familiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren en verhandelen van eigentijds kantoormeubilair. Dit doen we met oog op mens en milieu.

Wij produceren kasten, ladeblokken, bureau’s, tafel en werkplekken. Verder helpen wij u ook graag verder met handelsgoederen: soft seating, bureaustoelen, scheidingswanden, elektrificatie.

Wij trachten zo duurzaam mogelijk te produceren. Zo hebben wij een duurzame energie certificaat ontvangen voor 100% gecertificeerde energie uit hernieuwbare energie.

De limieten van onze exploitatie- en milieuvergunning bewaken we streng. Vanuit de Nederlandse markt krijgen we meer en meer lastenboeken waar circulariteit in wordt verwerkt. We zullen hier in de toekomst steeds meer rekening mee moeten houden. Bekijk onze keurmerken.

Geschiedenis

ONZE GESCHIEDENIS

1880 : Alphonse Robberechts start in Turnhout met een atelier waar hij brandkasten maakt. Met paard en kar trekt hij naar Parijs om er aan tentoonstellingen deel te nemen en zijn producten te promoten. Arthur Robberechts zet zijn activiteiten verder.

1948 : Albert Robberechts richt een nieuwe vestiging op in Beerse en breidt het gamma uit met stevig, kwaliteitsvol kantoormeubilair, vooral bestemd voor de Belgische overheid.

1983 : Yves Robberechts en Karin Verbeeck bouwen in Turnhout een nieuwe vestiging. Zij moderniseren het machinepark, werken samen met designers en lanceren nieuwe gamma’s.

1987 : Verhuis naar een nog groter pand op de Steenweg op Gierle in Turnhout. De fabriek telt 150 werknemers en beslaat een oppervlakte van 23.000 m².

Eind jaren ‘90 : Om aan de toenemende binnen- en buitenlandse vraag te voldoen, besluiten de aandeelhouders om in de industriezone van Turnhout een ultramoderne fabriek te bouwen met een oppervlakte van 43.000 m² voor productie, opslag, toonzaal en kantoren.

MODERNE FABRIKANT

Wij blijven innoveren en investeren.

In 2018 werd bovendien gestart met de omschakeling naar LED voor de algemene verlichting in het magazijn. In 2019 werd de productie hall voorzien van LED verlichting.

We investeerden tevens in de beveiliging en de snelheid van ons digitale netwerk. Voor een betrouwbare IT-infrastructuur vervangen we regelmatig pc’s, printers etc. Tevens werd in 2019 onze servers en storage vernieuwd. Onze telefooncentrale maakte plaats voor een VOIP-systeem (Voice over IP). Qua ERP*-systeem stapten we over van Microsoft Dynamics AX 4.0 naar AX 2012.

Behalve om het machinepark performant te houden, doen we ook inspanningen om nog veiliger en ergonomischer te werken en onze milieuprestaties te verbeteren.

Duurzaamheid | milieu
Duurzaamheid | milieu

ONZE PRODUCTEN

Wij produceren onze meubels met oog op de toekomst, zowel de kwaliteit als de duurzame productie van onze meubelen is voor ons van groot belang.
Bij de zit-sta bureaus passen we een energiezuinige techniek toe, zodat ze verstelbaar zijn met een minimum aan elektriciteitsverbruik. Door een optimale dienst na verkoop zorgen we ervoor dat onze klanten jarenlang gebruiksgemak genieten.
Zo trachten wij onze producten steeds te verbeteren op duurzaam niveau. Op het einde van de levensduur kunnen onze meubelen volledig gedemonteerd worden. Zo zijn onze producten de grondstoffen voor morgen waardoor afval niet meer bestaat.

DUURZAAMHEIDSVERSLAGEN

In een tijd waar menselijk kapitaal steeds meer aan belang wint, is het essentieel om een sfeer te creëren van maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zijn ervan overtuigd dat bedrijven die duurzaam geleid worden gemakkelijker werknemers kunnen aantrekken, hechtere allianties kunnen smeden met klanten en leveranciers en beter samenwerken op de werkvloer.
Maatschappelijke relevantie is voor Robberechts de essentie en een evidentie. De verandering komt er door doeners en niet door denkers. Alle beetjes helpen wel degelijk en er gebeurt mondiaal heel veel, ook in landen waar het niet verwachten. Wij wensen u veel genot bij het lezen van onze duurzaamheidsverslagen.

AANKOOPVOORWAARDEN

VERKOOPVOORWAARDEN

BELEIDSVERKLARING

OP ZOEK NAAR EEN VERDELER BIJ JOU IN DE BUURT?
CONTACTEER ONS