DUURZAAM VERBINDEN

 

Robberechts zet in op groene en kwalitatieve bedrijfsvoering. Wij blijven hierin groeien en optimaliseren.

GRONDSTOFFEN

We streven naar duurzame productie van begin tot eind. Onze aanpak omvat verantwoord ondernemen in alle processen, inclusief grondstofinkoop.
We koesteren natuurlijke hulpbronnen en optimaliseren materiaal- en energiegebruik. Met optimalisatie-software beperken we verlies bij staal- en houtverwerking.

METAAL
Hout02
HOUT
Robberechts 155
POEDERCOATING

DUURZAAMHEIDSVERSLAGEN

Bij Robberechts streven we naar duurzaamheid en een sterke milieuprestatie. We zijn gecertificeerd volgens de ISO 14001:2015-norm en passen geavanceerde milieutechnieken toe voor optimale resultaten.

Maandelijks rapporteren en analyseren we ons gas-, water-, en elektriciteitsverbruik en afval. Onze naleving van milieuwetten wordt gecontroleerd door een externe milieucoördinator.
We voeren risicoanalyses uit, waarbij we milieuaspecten in kaart brengen. Zo kunnen we gericht maatregelen nemen.

Zonnepanelen op het dak van Robberechts

ENERGIE

Het inzetten op duurzame energie is essentieel, niet alleen voor een schonere planeet, maar ook om onze kantoormeubelen nog aantrekkelijker te maken.

Milieuvriendelijke producten worden steeds belangrijker in de huidige markt. Daarom zijn wij ook overgeschakeld op 100% groene energie.

LEVERING

Bij Robberechts draait het om duurzame leveringen en efficiëntie, samen met Mmoyo, ons transportpartner. We gebruiken milieuvriendelijke voertuigen voor grote volumes en trainen chauffeurs voor beter brandstofverbruik.

Onze verpakkingen zijn van 100% gerecycled karton en worden hergebruikt of gerecycled. Met een ruim standaardassortiment en korte aanrijroutes vanuit Vlaanderen verminderen we onze ecologische impact. Samen streven we naar een duurzame toekomst.