Energie

Het inzetten op duurzame energie is essentieel, niet alleen voor een schonere planeet, maar ook om onze kantoormeubelen nog aantrekkelijker te maken.

Milieuvriendelijke producten worden steeds belangrijker in de huidige markt. Daarom zijn wij ook overgeschakeld op 100% groene energie.

Zonnepanelen op het dak van Robberechts

Aardgas

Vanaf 2022 gebruiken we groen gas om onze CO2-uitstoot te verminderen. Dit heeft geleid tot het compenseren van 860,91 ton CO2 en een 25% lager gasverbruik. Deze hoeveelheid CO2 komt ongeveer overeen met de jaarlijkse CO2-uitstoot van 165 Vlaamse huishoudens, op basis van het gemiddelde energieverbruik.

We gebruiken gas voornamelijk voor ons lakproces en verwarming. We benutten dan ook de overgebleven warmte uit het lakproces om aangrenzende ruimtes te verwarmen in de winter.

Elektriciteit

In 2018 begonnen we met het verduurzamen van ons elektriciteitsgebruik door over te stappen op energiezuinige Ledverlichting, wat resulteerde in een jaarlijkse besparing van 141.000 kWh.

In 2019 hebben we hetzelfde gedaan voor de productieverlichting, met nog eens 89.000 kWh besparing per jaar.

Onze zonne-energie-installaties voorzien in 35% van onze stroombehoefte en leveren overtollige energie aan het net. In 2020 installeerden we laadpalen op onze parkeerplaats, aangedreven door onze zonnepanelen.

In 2021 hebben we de overstap gemaakt naar 100% groene energie, waarmee we onze CO2-uitstoot met 78% hebben verminderd in vergelijking met 2020, en onze toewijding aan duurzaamheid benadrukken.