Controle

In ons streven naar duurzaamheid en milieubewust ondernemen spelen richtlijnen een cruciale rol in het ontwikkelingsproces van onze producten.

Ons doel is om de ecologische footprint zo klein mogelijk te houden, en daarom moeten onze producten voldoen aan strikte criteria. Deze criteria omvatten onder andere de mogelijkheid om ze te produceren via de meest energiezuinige processen en de vereiste dat ze aan het einde van hun levenscyclus gemakkelijk kunnen worden gescheiden in verschillende fracties voor recycling.

NF Environnement

NF Environnement promoot duurzame producten die voldoen aan hoge milieunormen gedurende hun hele levenscyclus. Het label omvat diverse categorieën, waaronder meubels, bouwmaterialen en elektronica. Consumenten kunnen met het NFE-label bewuste keuzes maken, terwijl producenten erkenning krijgen voor hun inzet voor duurzaamheid.

Materiaalpaspoorten.

Onze recente studie berekende de CO²-emissies voor elk product in ons assortiment gedurende de volledige levenscyclus, wat waardevolle inzichten opleverde.

Dit leidde tot de introductie van materiaalpaspoorten, die gedetailleerde informatie verschaffen over samenstelling en milieu-impact. Dit bevordert transparantie en stelt klanten en stakeholders in staat weloverwogen keuzes te maken voor een duurzamere toekomst.

Normcommissie NPR 8313 (NEN)

 

Robberechts is sinds 2019 lid van de NPR8313 commissie, waarin we samenwerken met concullega’s en partners om richtlijnen en meetbare parameters te ontwikkelen voor circulaire/duurzame kantoorinrichtingen.

Deze parameters zullen producenten, aanbestedende instanties en ontwerpers helpen om de circulaire eigenschappen van producten vast te stellen en te communiceren.